OPEN BURN DATES APRIL AND OCTOBER ONLY

Possible extensions(Town of Turtle Ordinance Chapter 11) by  

Town of Turtle Fire Chief Tim Huffman-751-0598
CONTROLLED BURNS

Controlled burn requests will not be approved by the Communications Center.  Citizens who directly contact the Communications Center to report a controlled burn will be asked if their local fire department or town board has been notified of the burn.  If the citizen advises that they have made the proper notification this information will be documented within a controlled burn incident in the Computer Aided Dispatch (CAD) system 9along with the caller’s name, address, callback number, location of burn, and burn time).  If the citizen has not made the proper notification the call taker will advise the citizen that the Communications Center will log the controlled burn, but that we cannot approve the burn.  The citizen will be referred to their local fire department or town board to determine the proper procedure for approving controlled burns in their area.
Controlled burns reported by personnel from other Dispatch Centers, the Department of Natural Resources, City Parks Departments or the Rock County Highway Department will be logged into the CAD system without question.
